Трав'яні чаї
Трав'яний чай


Трав'яні чаї завжди були на столі у бабусі з дідусем. Це пов'язано не тільки з відмінними смаковими якостями різних трав, але і з тим, що збори допомагали при різних захворюваннях і дозволяли швидко встати на ноги після нездужання. У наш час про користь та необхідність вживання трав'яного чаю заговорили з новою силою. Можливо, хтось віддає, таким чином, данину моді, але здебільшого любителі натурального та корисного перейшли на бік природи саме з причин незаперечної чистоти продукту. Додатковим стимулом стає той факт, що трава, на відміну від чайного листа, не містить у своєму складі кофеїн та танін, які впливають на нервову систему.

Ми пропонуємо своїм гостям підібрати на свій смак та уподобання в дії будь-який трав'яний чай, присутній в асортименті. Ми впевнені як представлений товар і радимо купувати збори, залежно від необхідності в допомозі системам організму. Якщо такі виключаються (а ми на це сподіваємося), то вибирайте той склад, який найбільше відповідає смаку. У будь-якому випадку, корисність та натуральність чаю поза сумнівами.

Лікувальні властивості, якими природа наділила рослини, трави та квіти відомі з найдавніших часів. Подорожник до рани чи ромашка разом із календулою під час застуди – це найпоширеніші рецепти з урахуванням трав, використання яких починається з дитинства. Зараз, фітотерапія є цілою наукою, спрямованою на профілактику та лікування за допомогою трав безлічі хвороб.

Умовно всі чаї можна розділити на п'ять груп, які включають:

  • лікувальні,
  • профілактичні,
  • заспокійливі,
  • тонізуючі,
  • вітамінні трави.

Склад трав'яного чаю може бути найрізноманітнішим, але при цьому кожна складова має свою спрямовану дію і, як правило, в одному пакетику зібрані представники трав, які впливатимуть на одну певну систему або орган організму. Тому, підбір збору повинен базуватися на діагнозі, самопочутті та перевагу кожного індивідуально.

Найчастіше, збір має у складі лише одну ароматну травку і кілька нейтральних, що логічно, оскільки два аромати плутатиметься і перебиватимуть один одного, а це негативно вплине на смакові якості чаю. Вранці рекомендується пити тонізуючі чаї, з листя суниці, дягелю і конюшини, наприклад. Увечері ідеальними стануть заспокійливі склади, такі як ромашка, меліса, звіробій і первоцвіт.

Залежно від пори року та потреб організму також варто підбирати відповідні трав'яні склади. Зима та весна – час нестачі вітамінів та виснаження організму. Листя малини, обліпиха, горобина, чорна смородина зможуть заповнити дефіцит і допомогти простіше пережити авітаміноз. Влітку, коли природа буйствує і дарує щедрі врожаї, у тому числі й трав, краще заварювати свіжі трави та робити заготовки на зиму.

В категорії немає товарів
Онлайн курсы IT